Wills Wing Falcon 3 Tandem
 двуместен делтапланер

 Wills Wing Falcon 3 Tandem

Falcon 3 Tandem е произведен от Wills Wing за споделяне на полетите. на този модел делтапланер могат да летят двама души едновременно. Предлага добро управление и качество на планиране.Общото тегло на пилота и пасажера може да стигне до 220 килограма. 

 

 

Metric Units:
Спесификация Falcon 3 Tandem
Площ(m^2) 21.2
Разпереност(m) 10.7
Съотношение 5.6
Glider Weight (kg) 32
Тегло в окачването (kg) 84-227
Оптимлно тегло (kg) 100-204
USHPA Rating 2
Vne (km/h) 85
Va (km/h) 69
Vms (km/h) 26
Vd (km/h) 56
Дължина (в чохъла) (m) 6.3
Сгънато на късо (m) 4
HGMA Cert. 4/20/2009
Цена: $4075.00
 
Забележка: Базовата цена не включва допълнителни такси като транспорт, опаковане, мито и ДДС и др. От гледна точка на сигурност, крилото трябва да се сглоби и тества от оторизиран представител на фирмата.

 

P.S. Falcon 3 Tandem на американската фирма WillsWing e eдно от най-добрите тандемни крила, да не казвам най - доброто Намигване ,  вече е факт у нас. За две години вече има 60 полета. Тандемните полети се изпълняват от Димитър Халачев. Първия полет беше изпълнен от Димитър Халачев и Янчо Стойчев в близост до София на местноста Каптажа. Тандемното крило позволява да се извършват безмоторни полети, като във въздуха летят едновременно двама души. Това прави възможно споделянето на делтапланеризма с хора, които искат да полетят, без да е необходимо да преминават курс на за обучение.